Enkel Rödvinskyckling
I helgen lagade vi en riktigt smarrig men enkel maträtt i Fällan. Emil har ju inte riktigt lika varierat utbud i skafferiet som mig så man får ha lite fantasi :)
Till detta behöver du:
Kycklinginnanlår (räkna 2-3 per person)
1 påse färdig rödvinsmarinad
1 Vitlöksklyfta
Såsen:
Resterande marinad
Oatly havregrädde (går lika bra med vanlig) + redning
Kryddor (Salt, peppar, chilipulver, lökpulver och grillkrydda samt en matsked ketchup)
1. Låt kycklingen ligga nån timme i marinad och tunttunt skivad vitlök innan du plockar upp den ur marinaden och steker den.
2. När kycklingen är färdigstekt plockar du upp den ur stekpannan och häller i marinaden utspätt med lite extra vatten och vispar upp med skyn och havregrädde. Rör ut vetemjöl med lite vatten, häll i och låt koka upp.
3. Krydda och smaka av såsen, krydda mer vid behov och lägg sedan i kycklingen igen som får puttra lite.
Servera med klyftpotatis och blandsallad.