Duttig Ponke!



Ååh, Oden är så himla duktig på att använda sin nos.
Först när han kom till oss började jag bara lite smått att gömma godisar i ett rum för att lära in kommandot "Sök" vilket gick förvånansvärt lätt och jag fick börja gömma dem svårare direkt.

Sen har jag gjort det några gånger men gått över till att gömma en leksak istället för att göra det lite svårare, Det blev lite mer av en utmaning för honom men han blev duktig på det oxå ganska fort så nu har jag börjat gömma den typ under mattor, under en filt uppe i hans fåtölj, bakom saker osv och även i helt mörka rum så han bara ska nosa sig fram till den och det går jättebra !! Han hinner bara gå förbi saken nån dm så vänder han direkt när han känner att han gick förbi lukten och så går han tillbaka, letar och hittar den ! :)

Sen har vi föresten börjat träna lite mer "Agility-övningar" alltså inte på riktigt utan med saker utomhus.. Tex vid universitetet finns det ganska höga murar som han brukar få hoppa upp och balansera hela vägen på, hoppa över betonggrisar och staket osv, hoppa upp på stenar.. Ja men ni vet en aktiv promenad helt enkelt. Men nu har vi hittat en bra parkering med lite högre bilstaket som står flera på rad så då ställer vi oss på varsin sida om dem så får han springa mellan och ska hoppa över alla vilket han är skitduktig på :)
*Stolt Mamma*

Så det är ju några tips till alla andra hundägare nu när det är för kallt för endel att vara ute länge så kan man ju istället vara ute på kortare men aktivare promenader och även saker som man kan göra inomhus.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0