Vaccin ?

Ska ni vaccinera er mot Svininfluensan ?



Först var jag helt säker på att jag inte skulle det.. Sen började jag fundera på om man kanske skulle det iaf. Men nu är jag nog ganska säker på att jag inte kommer göra det.

Av lite olika orsaker som:

- Min första åsikt och magkänsla är att jag inte vill använda ett helt nyligt uppfunnet läkemedel som knappast hunnit gås igenom ordentligt och provats ut så att det ska vara säkert för alla.

- Jag tillhör inte någon riskgrupp och vistas sällan i stora folksamlingar.

- Biverkningarna på vaccinet är samma som när man får influensan, människor har blivit väldigt sjuka, hamnat i koma osv efter dem tagit det.

- Jag har ett bra immunförsvar och blir sällan sjuk.

- Vaccinet garanterar inte att man inte smittas utan man kan få influensan trots att man tagit sprutorna.

http://vitamera.se/artikel-fragor-och-svar-om-svininfluensan-p69.html

Här är en bra sida där man kan läsa om hur farlig och smittsam influensan egentligen är, Hur hög dödligheten är, hur vaccinet funkar OM det funkar och vad man själv kan göra för att förebygga smitta.



Kommentarer
Anonym

Vaccin är inget läkemedel. Tamiflu är däremot ett läkemedel som ges när MAN HAR svininfluensa för att försöka lindra symptomen. Dock finns det nackdelar med att använda det eftersom vissa menar på att det kan göra viruset resistent... Men det är en annan sak. Det viktiga är att tamiflu och vaccin är två TOTALT(!!!!!) olika saker, så du får nog kolla dina källor lite bättre om du tror att de är samma sak. ;)

2009-11-13 @ 12:45:22


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0