Läget är följande.

Åker upp med Pappa till Jockfall imorn, Jakob ska spela dragspel där. Sen hämtar Emil mig därifrån så då får jag umgås med älsko till på Söndag då vi åker hem.


Har köpt en bok. Vi ska läsa en bok i skolan av en invandrar-författare. Jag valde denna för att den verkar bra fast det är en svensk som skrivit. Dock är han född i Usa och har väl bott där till aldeles nyligt.


image167

Rickard Viking Flinga växte upp i USA med svenska föräldrar. Barndomen var fylld av osäkerhet, rädsla och misshandel och han hamnade tidigt i dåligt sällskap. Han gifter sig och får barn och flyttar så småningom med sin familj till Texas där han får jobb på ett bygge. Där inträffar katastrofen. En arbetskamrat förgriper sig på hans dotter och Rickard skjuter honom besinningslöst med elva skott. Han tillbringar 20 år i Texas hårdaste fängelser och 13 av dem i isoleringscell. Det här är den sanna berättelsen om den långa, grymma vägen ut ur helvetet.

Rickard Flinga bor idag i Uppsala och arbetar som fritidspedagog. Han deltar i kriminalvårdsdebatten och föreläser för ungdomar.

"Ta inte livet för givet. Jag såg inte månen eller stjärnorna på tretton år." Rickard Flinga



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0