Disturbing

Nu när jag ändå är inne på att klaga måste jag berätta om Vetrinären idag. Jag tycker det ät jävligt sjukt det här med att man bara vill tjäna pengar på både djur och människors ohälsa.. Som nivet allt det här med privatiseringen av vården osv.. Då slutar det ju med som typ Carema som vägde pissblöjorna för att se om man kanske kunde begagna dem ett tag till och spara lite pengar.

Nu har ju även detta börjar sprida sig inom djurens sjukvård, Att många vetrinärer är uppköpta av större bolag och får därför inte tipsa sina kunder om andra vetrinärer om det skulle vara så att någon annan kanske kan ge djuret bättre vård, är mer specialiserade på det området etc. Och det är ju SJUKT.

Idag så var jag ju till Gammelstads Djursjukhus med Oden pga att han ätit dåligt på senaste tiden. Samma dag som jag bokade tiden där började han ju äta som vanligt igen och så men jag ville ändå för säkerhets skull kolla så det inte var något som var fel.

Och väl där han jag knappt förklara färdigt hur Odens symtom sett ut och på vilket sätt problemet yttrat sig osv innan Vetrinären har hunnit säga att han tycker vi borde byta foder "till ett dyrare och bättre märke som Royal eller Hills" Och alltså.. till en början vart jag bara så jävla ställd.. Han vet inget om min hund eller hur han mår på det foder han redan äter men ändå tycker han att jag ska byta till ett specifikt annat märke. Utan anledning dessutom. Jag hade absolut förstått om Oden varit under/överviktig, haft dålig päls, tandsten, varit kastrerad, haft utslag, klåda eller åtminstone nån orsak som styrker att ett foderbyte behövs. Men nä bara sådär direkt vi kommer dit.

Jag förklarar att Oden har ätit det där fodret jättelänge, alltid älskat det och mått bra, varit pigg osv så att ett foderbyte nog inte är aktuellt för oss som det ser ut nu. Jaja.. Undersökningen fortsätter och sen säger han IGEN att det bästa man kan göra när en hund helt plötsligt tappar aptiten för sin mat är att köpa ett nytt märke "tex Royal eller Hills"

Och det, Det tycker jag fan var droppen. Ska en vetrinär säga så ? Att så fort ens hund tappar aptiten är lösningen att byta foder. Det är snarare det sista jag skulle prova med.. En hund slutar inte äta för skojs skull och ska man då ignorera det egentliga skälet typ att hunden har ont, mår dåligt, är sjuk etc och bara fara och köpa första bästa royalpåse så är allt bra sen ?! Sen tycker inte jag heller att det är rätt läge att börja chocka magen med ett helt nytt foder när hunden kanske redan är sjuk eller nåt ?

Och om Oden skulle behöva ett annat foder finns det typ 100 andra jag skulle välja före Royal. Kolla bara och jämför innehållet i tex

Royal Canin för medium vuxna hundar: Torkad fågel, vetemjöl, majsmjöl, majs, vete, animaliskt fett, hydrolyserat animaliskt protein, torkat fläskköttsprotein, betfiber, fiskolja, sojaolja, jäst, mineral, jästhydrolysat, äggpulver.

Och det vi valt till Oden: Kycklingkött (26%), ris (20%), majs, korn, animaliskt och vegetabiliskt fett (sojaolja), linfrömjöl, betfiber, torkade äggprodukter, bryggerijäst, fructo-oligosakkarider (FOS), glucosamin, rosmarin & mineralämnen.

Visst är det en smaksak och det är en hel djungel med alla foder men det är väl som med det man själv ska äta.. Gärna undviker man ju mat som innehåller en massa kontgjorda grejer, en hund behöver mycket animaliskt protein och inte en jävla massa vetemjöl i maten som dessutom är bland den vanligaste allergin hos hundar. Sen tycker jag det är ganska suspekt att man inte ens kan skriva ut vilken fågel man har i maten och hur mycket. Självklart föredrar jag oxå ett svensk foder framför ett från Polen.

Nu vart ju det här jordens längsta inlägg men Royal Canin fick inte oss värvade som kunder idag iaf ;D


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0