Matdilemman

Ja vad ska man säga.. Min lust att laga mat är som bortblåst, detsamma gäller inspirationen.. Kan inte komma på något nytt, glömmer bort gamla favoriträtter, handlar bara hem samma skit hela tiden - Sånt som jag egentligen inte tycker om. Köttbullar, korv, bacon och köttfärs full av brosk. Nä fyfan

Vill bryta dessa mönster NU.. Äta min älskade italienska pastasallad, pasta med rökt lax och spenat, tonfisksås, tomatsoppa och andra fräscha nyttiga rätter ! Vad hindrar mig ? Jo att hela, exakt hela våran frys är överfull med päckel som köttbullar, hamburgare, falukorv, prinskorv, hotdogs, kebabkött osvosv.

Idag hade jag tänkt laga Skinkfrestelse dvs potatisgratäng med skinka i eftersom vi har en hel julskinka som behöver ätas upp. Öppnade den vidriga klumpen och sköljde bort all gelé eller vad fan det nu då är.. Rev bort nätet som sprättade skinka överallt och jag blev mer och mer äcklad.. En stor rosa illaluktande fläskklump full i fett, svål och senor. Nej det blir ingen skinkfrestelse, ingen pastasås och jag kommer nog inte att strimla den och frysa in för att använda till pajer och pizzor heller.

Det blir Pasta med spenatsås för mig idag (som vanligt när jag vill ha nåt nyttigt som går fort att laga), För Emil blir det spagetti och spiralkorv. Sen börjar projekt äta upp det som finns i frysen och byta ut dessa matvanor vi lagt oss till med. Mat måste få kosta lite och ta tid - Annars blir det att man bara äter skit.

Har ni några tips åt mig på lättlagade, nyttiga och fräscha rätter ?



Kommentarer
Åsa

Aha då kanske dom har de här i stan också :P Måste kika å måste prova Jelloshots, tror inte heller de är så gott men :P



Jaha så du blandar rent egen sirap? :O



http://www.grays.se

grävde fram den sidan på Flashback och dom verkar ju ha rätt mycke amerikanska grejor :)



2011-01-03 @ 18:51:05
URL: http://enkoppsprit.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0