Fusilli-Gratäng
Igår lagade jag en Pastagratäng som blev sjukt god, Emils betyg blev att det var bland det godaste han ätit och det är ju rätt bra :) Enkelt var det oxå och kan varieras i all oändlighet efter vad man tycker om, är sugen på eller har hemma :)
2-3 Portioner
250g Fusilli
Skinka
Paprika
Champinjoner, hela på burk
Ost
Sås;
50 g smör
ca 0,5 dl mjöl
ca 4 dl mjölk
Mycket felix chilisås
Salt, peppar, paprikapulver, chilipulver, lökpulver och lite curry.
1. Koka pastan några minuter kortare än normalt, häll upp i en form tillsammans med grönsaker och skinka.
2. Smält smöret, rör ner mjöl, vispa i mjölken och låt koka. Krydda och häll i chilisås tills såsen är rödrosa till färgen.
3. Häll såsen över gratängen och toppa med ost, In i ugnen tills gratängen fått fin färg på ca 225 grader.
* Tips på andra goda fyllningar utöver pastan:
Grillad kyckling, minimajs, paprika och vattenkastanjer + currysås.
Broccoli & Kassler med ädelostsås.
Köttfärssås med lite extra krossade tomater och ost.
Slantar av kryddig korv och olika grönsaker.
Eller varför inte bacon ?