Silviakaka - Recept

Jag bakade igår oxå.. Världens godaste kakor... Typ.
Dem är bland mina favoriter iaf :)



Silviakaka

4 ägg
3,5 dl socker
4dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 dl varmt vatten

Kräm:
150g smör
2 äggulor
1,75 dl socker
2 msk vaniljsocker
1,5 dl kokos

1. Vispa ägg och socker fluffigt, rör sedan ned bakpulver & mjöl tillsammans. Rör till sist ner vattnet. Häll i långpanna och grädda på 175 grader tills kakan fått lite färg.


2. Smält smöret till krämen i en gryta, rör ner socker och vaniljsocker. Ta bort från värmen och rör ner äggulorna. Rör till sist i kokosen. Låt både krämen och kakan svalna innan du brer på den.

Såhär gul och fin kaka får man när man använder egenodlade ägg på frigående, gräspickande lyckliga hönor.


Kolla bara färgskillnaden !
Fick två fulla lådor med ägg sist vi var hos Pappa så imorn blir det gul pannkaka oxå :D



Kommentarer
cicci

hej hur länge ska den vara inne ungefär

2013-07-22 @ 12:18:55


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0