Recept på Palt

I helgen gjorde Jag & Emil palt och jag hade tänkt skriva ned receptet på det.
Nu inser jag att det lär bli ganska så svårt med tanke på att vi:
 
Malde Potatis (Lagom mängd)
Hällde i salt (Från nu till.......Nu)
Och sedan vetemjöl (Tills smeten blev lagom tjock)

Det finns lite olika recept på internet men detta liknar nog vårat mest.

4 Portioner

1 kg potatis
2 tsk salt
1 l vetemjöl
200 g rimmat fläsk

Mal potatisen i en kvarn, Blanda i salt och mjöl.
Koka upp vatten i en stor gryta.
Forma paltarna och lägg ned, Koktiden brukar vara ungefär 10-15 min beroende på hur stora du gjort dem men när de börjar flyta upp till ytan är de klara.

Stek fläsket och ät det vid sidan om palten. (Jag gör alltid bacon till och det är mycket godare).
Servera med Smör och Lingonsylt. Mjölk till !





Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0