Glömd Chokladmarängtårta



Glömd chokladmaräng med citronkräm och bär/frukt
6-8 portioner

Marängbotten:
3 Äggvitor
2 dl Socker
2 msk Kakao
0,5 tsk Bakpulver

1. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda socker, kakao och bakpulver. Vispa ner blandningen i äggvitorna lite i taget.

2. Smörj och mjöla en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

3.  Fyll formen med marängmassan så att det är mer mot kanterna och en fördjupnng/grop mot mitten.

4. Sätt ugnen på 225 grader och grädda kakan på nedersta falsen i endast 1 minut !, Sedan stänger du av ugnen och "glömmer" marängen där i minst 3 timmar eller över natten.

Citronkräm:
3 Äggulor
0,5 dl Socker
Rivet skal av en citron
2-3 msk pressad citron
3 dl Vispgrädde

1. Blanda äggulor, socker, citronskal och citronsaft i en kastrull. Sjud på svag värme under vispning i ca 3-5 minuter tills krämen har tjocknat.

2. Låt krämen kallna, Vispa grädden och rör sedan ihop dem.

3. Lossa försiktigt marängen ur formen, Lägg upp på fat, Bred över citronkrämen och garnera med valfria fruker eller bär.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0