Kinesiologi

Nu har jag varit på mitt första besök hos Luleås Kinesiolog.

Inom Kinesiologi hittar man obalanser, allergier, överkänsligheter osv. De ser vart problemet finns och hur stark det är.Sedan kan man om man vill behandlas där och bli fri från tex allergier.

Det började med att hon ställde lite frågor om mig, mitt hälsotillstånd, varför jag kommit dit osv.
Jag var där för att ta reda på om jag är allergisk mot mjölk eller inte, Om det är nåt annat jag inte tål, Varför jag alltid är trött, har ont i huvudet och svidigt i ögonen tex.

Sen fick jag lägga mig på en brits där hon kände runt på mig och kom fram till att det "dåliga" satt ganska högt upp på magen, nedanför brösten mellan revbenen typ. (Just där min mage sväller upp när jag ätit något med mjölk). Sedan fick jag trycka med min arm mot hennes samtidigt som hon höll sin andra hand på olika ställen av min kropp - Det gick bra och jag hade kraft i armen, Däremot när hon höll handen på det dåliga stället där det itne fanns någon energi hade jag ingen kraft alls ! Det låter jättekonstigt men det var verkligen så, Jag var själv skeptisk först men det är sant.

När hon hittat vart problemet fanns började hon söka efter orsaken. Tydligen hade jag en bakterie i den nedre magmunnen som jag fått någon gång av en magsjuka eller om jag ätit tex räkor eller kyckling som burit på den bakterien och sen har inte min kropp kunnat läka bort den själv - När då denna bakterie finns klarar inte magen heller av att bryta ner starka proteiner som tex mjölkprotein (Jobbigt att det var just mjölkprotein jag är överkänslig mot för då hjälper det ju inte att äta laktosfria produkter)

Sen la hon små ampuller med olika ämnen i mot min mage för att känna om jag var känslig på nåt mer och helt oväntat så tålde jag inte Soja.. Vilket inte är så enkelt som det låter. Soya finns nämligen i de flesta baljväxter (Detta förklarar varför det kliar i halsen efter att jag ätit groddar och ärtskidor)

Dessa saker får jag inte äta pga att de innehåller soja:
LAKRITS (Älskade älskade lakrits)
Alfalfagroddar
Mungbönor
Haricot Verts
Limabönor
Jordnötter
Kikärter
Ärter
Linser
Adzulu, tamarind och bockhonsklöver (Har aldrig sett eller smakat)

Och jag ska undvika alla produkter på Ko-mjölk

Så kortfattat finns det en bakterie på magens slemhinna och jag har ätit en massa jag inte tål. Mest troligt är det därför jag har så torra svidiga ögon, torr näsa och torra läppar. Allt det hör ju till samma slemhinnor.

Så jag bestämde att vi skulle påbörja en behandling, Det skulle bara ta 2-3 gånger innan det läkt så jag tänkte att det kanske kunde vara värt det. Behandlingen gick till så att hon tog saliv från min mun med en tops och kopplade det till en maskin som det gick sladdar från till mina händer där jag fick hålla i två stora järnkulor. Jag vet att det låter jävligt skumt och svammligt men på detta sätt har massor av människor blivit av med starka djurallergier och allt möjligt så jag tror på det.

Ett sånthär första besök/konsultation kostar 600 kronor
Varje behandlingstilfälle kostar 560 men när jag tog min första behandling idag ingick det ju i "första besöket-kostnaden"



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0