Människovärde

Vi hade en diskussion idag på Samhällslektionen.. Läraren försökte framhålla att alla människor har ett och samma värde som aldrig kan kränkas, Som man aldrig kan förlora. Vissa i klassen tyckte att alla förtjänar en andra chans.

Alla förtjänar inte alls en andra chans. Man kan visst förlora sitt människovärde, Man förtjänar visst att straffas för resten av sitt liv pga av vissa handlingar. Sina handlingar har man endast sig själv att skylla för.. Ingen annan.

Det finns så många exempel.. Som han Englamördaren förtjänar han en chans till, Bör man frige honom om ett par år så han kan våldta och mörda fler små barn ? Och Juha Valjakala som mördade en hel familj utan någon som helst anledning, Är det smart att släppa ut honom på permission hela tiden trots att han rymt nu ett X antal gånger. Psykopater som kan gå in i vilket hus som helst och mörda hela familjen... Kan man säga att han är ju sjuk och kan inte ta ett fängelestraff så vi släpper ut honom istället.

Så ja, Sitt människovärde ska man fan inte ha något kvar av när man själv visat att en annan människas liv inte betyder ett skit genom att ta det ifrån dem.

image310


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0