Kom igen

Jag kommer inte att sluta tjata, det är 5 dagar kvar - GÅ OCH RÖSTA !

Dessutom hoppas jag att ni inte går på allt det Moderatskitsnack som florerar bland alla storbloggare. Givetvis röstar man blått när man sitter på ett flashigt kontor i Sthlm och tjänar stora pengar på att blogga om alla dyra kläder man köpt. Men lever man i en lite mindre exklusiv del av landet - Där man faktiskt arbetar på jobbet, där det hör till det vanliga att pendla 10 mil om dagen, där man har en jävla tur om man faktiskt får ett fast jobb, där det inte finns några utbildningar att välja & vraka bland och där man inte bara kan "starta ett företag" som om det vore den enklaste sak i världen för att det inte finns någon marknad.

Alla vi som hankar oss fram på ett deltidsjobb, ni som steker burgare för 86 kr i timmen, vi som sliter på med att städa upp efter andra för 90kr/h, Ni som kämpar er genom månaden på springvikariat - Nya arbetsplatser varje dag och personal som inte ens ids lära sig ditt namn. Ni som dagarna i ända torkar andras skit, byter blöjor, duschar okända människor för att ni bryr er och vill hjälpa - Sånt som andra inte skulle göra för alla pengar i världen och ni gör det tillochmed med en alldeles för låg lön.

Ska vi bli nekade dem bidrag och den hjälp det finns för att vi är LATA när vi inte får ett heltidsjobb, Lata som inte har råd att pendla så långt att lönen inte räcker till, Ska man få höra att man är en parasit på samhället när man är sjuk, gravid, mammaledig eller något annat som hör livet till ? Är det rimligt att dem som har ett otroligt tungt och utslitande jobb ska förväntas kunna jobba lika länge som en kontorist ?

Är meningen med livet pengar, pengar och pengar ?
Är vi människor bara små slavar i samhället vars enda uppgift och syfte är att jobba, jobba och jobba.

Jag tycker inte det.
Rösta rätt, Rösta rött.


Kommentarer
Helena

livet är inte bara pengar!=)

2010-09-14 @ 14:54:39
URL: http://viggo2008.blogspot.com/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0