Kaffebehandling

Nu ska ni få ta del av ett litet Husmorstips som kommer väl till pass om man har en trämöbel som börjat bli lite ful och sliten.
 
Nämligen att kaffebehandla trät !
Vi fick ett fint men risigt 60talsbord, Det hade verkligen sett sina bättre dagar och blivit både repigt och slitet med märken från blöta glas etc. Självklart blir ju inte bordet som nytt och är man ute efter det är det bättre att slipa ner bordet och lacka om det direkt men som en liten billig och enkel förbättring som bara tar någon minut är det här ett bra knep :)
 
Koka bara riktigt starkt kaffe, låt det svalna och häll sedan på och gnugga in det i bordet med en bomullstrasa (tex ett gammalt lakan).
 
På bilden nedan här kan ni se skillnaden när jag bara gjort halva bordet. Det här är ändå bara en strykning, självklart kan man upprepa behandlingen efter någon dag för ännu bättre resultat. Eftersom trät blir så poröst med åren sugs allt kaffe in och det går att våtdammtorka och allt utan att någon färg släpper !
 
Tänk bara på att anpassa kaffet efter vilken träfärg du har, desto mörkare trä desto mörkare kaffe. Har du en ljusare möbel kan man använda te ! Prova på ett litet hörn först bara om man är osäker :)
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0