Veterinärbesöket

Förra veckan, Den här dagen och den här tiden befann vi oss i Gällivare på Lapplands djurklinik för att undersöka Oden igen, Förhoppningsvis för att få lite mer svar på besvären med hans mage.
 
Det första som hände var att vi fick skriva på ett papper om att vi lämnade över honom i deras vård, Sedan tog dem honom i kopplet och sa "Hejdå vi syns i eftermiddag"... Man ba eeeeh vaaaa. Alltså jag hade verkligen inte räknat med att vi bara skulle lämna honom där utan jag hade på något sätt trott att vi skulle vara med hela tiden och klappa honom medans narkosen verkade och ja nivet.. :) Men Nej så blev det inte och där stod vi kl 8 på morgonen i gällivare och skulle hitta på något att roa oss med där hela dagen.
 
Vi åkte runt, runt, runt. Tittade på hus, gick igenom dem butiker som fanns, åkte runt lite mer, gick på restaurang etc. Vid 14-tiden åkte vi ändå tillbaka för att se hur det hade gått och då höll han just på att vakna till.
 
Det hade fortfarande funnits lite mat & slem kvar i magsäcken men dem hade kunnat se det mesta av den på gastroskopin och inte hittat något avvikande. Dem hade även röntgat efter tumörer vilket det inte fanns några och så tog dem biopsier från magen men dem provsvaren väntar vi ännu på. Kort sagt.. Eftersom dem inte hittade något blev man inte mycket klokare men vi kan iaf utesluta att det är några allvarliga fel där inne vilket är skönt.
 
Oden stackaren var så ynklig och ledsen och bara "grät" resten av kvällen, ville inte äta eller dricka vilket var oroande då han inte fått i sig något på över ett dygn pga fastan, vi fick inte i honom hans nya mediciner och det var så hemskt synd om honom och mitt mammahjärta.
 
Mot kvällen fick vi iaf i honom vatten med en spruta i mungipan och tillslut tog han även emot lite mat.. Dagen efter var han helt sig själv igen och nu går det riktigt bra med medicinerna oxå :) Han är så duktig våran kille !
 
Medicinerna vi har fått till honom är en tablett som han ska ha 3 gånger om dagen, Den lägger sig som ett skydd på magsäckens insida och en vätska som även den ska tas 3 gånger om dagen som ska motverka för hög produktion av magsyra.
 
Som tillägg vill jag bara uppmana alla att ha för guds skull era hundar försäkrade, Vet att det finns så många om inte har det och i värsta fall kanske man inte har råd att ge sin hund den vård den kräver. Självklart hade jag betalat hela summan för Oden 10 gånger om ifall det behövdes men bara detta vet.besök skulle ha kostat 10.000 + medicinerna så då känns självrisken på 2500 som ett mer rimligt pris.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0