Onsdag !

Hejhej !

Nu har vi kommit hem från Gällivare där vi varit med Oden till vetrinären, kollat i några affärer och ätit på Md's. Jag kan verkligen varmt rekommendera Lapplands Djurklinik till alla djurägare för dem var så himla kompetenta, proffessionella och engagerade. Väldigt stor skillnad från typ Gammelstans djursjukhus där dem bokstavligt talat bara klämde på Odens mage och tog tempen innan dem konstaterade att det inte är något fel på honom och att vi ska byta foder.

Här frågade dem oss allt mellan himmel och jord som kan orsaka ont i magen. Dem kollade temp, klämde, kände överallt.. Dem kollade tillochmed analsäckar/körtlar, prostatan, testiklarna. Sedan tog dem ett blodprov där dem först analyserade efter inflammation på bukspotskörteln som tydligen kan ge ont i magen sedan bara för att vi skulle kunna utesluta det oxå skannade dem blodprovet efter avvikelser på alla andra större organ som lever, njurar etc och hela tiden informerade dem oss om varför, vad det kunde visa och vad det skulle kosta.

Resultatet av det hela var då att allt såg jättebra ut och Oden var fullt frisk men att det kan vara jättesvårt att se varför han får ont ibland när han inte hade ont just när man är där. Hursomhelst tror både dem och vi att Oden helt enkelt har en känslig mage (Han får oftast problemen när han inte ätit på länge och magen är tom, då börjar han äta gräs och får ont, vill inte äta och oftast knorrar, bubblar och låter det jättemycket inne i magen. Han kommer oftast och vill att man ska massera han på magen och eftersom han varken kräks eller blir dålig i magen trodde även dem att det kunde vara luftbubblor som sätter sig i tarmarna och kan göra jätteont) Så nu ska vi börja ge honom mat 3 gånger om dagen istället för 2, vara jättenoga med tiderna och utöver det ska vi inte ge honom nånting förutom hans vanliga mat dvs inga godisar, inga tuggben, denastix eller få smaka på människomat etc. Vi ska oxå skriva dagbok om varje gång han får "ett anfall", vad han har ätit om han fått i sig nåt utöver sin mat, hur var när osv så man kan få fram ett samband.

Så det var det, Nu sitter jag på Emils jobb och kollar runt lite på datorn innan han slutar.. Tror vi ska åka och fixa i huset ikväll.. Tänkte börja storstäda köket :)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0