Tisdag

Hejhej !

Idag är jag som vanligt omåttligt trött och jag börjar bli trött på att alltid vara trött. Jag har jobbat halv dag idag och sedan passat på och städa här hemma eftersom jag kommer jobba till 16 resten av veckan och då inte direkt hinner eller orkar dra igång några projekt när jag kommer hem så idag har jag dammat mattor, dammsugit och skurat. Håller på och tvättar lite kläder nu och ska ta Oden's filtar sen så är jag färdig efter det =)


Har även lagat en god middag idag med en ingrediens jag inte användt förut nämligen Ajvar Relish. Har varit nyfiken på det ett tag men inte riktigt vetat vad jag ska göra av den. Det är en smakrik typ kräm eller som tomatpuré ungefär fast den är gjord på paprika, vitlök, aubergine osv.Man kan äta den både varm och kall, som tillbehör till tex kött & korv men också som smaksättare i såser, grytor och dressingar.

Jag stekte upp bacon med champinjoner och broccoli. Kryddade det med salt,peppar, lökpulver, oregano, lite chili & curry. Sen rörde jag ner en halv burk ajvar (den milda), creme fraiche och lite grädde så det vart som en såsig röra och så blandade jag om det med pastaskruvar, toppade med riven ost och in i ugnen. Det vart gott :)



Ajvar finns både som stark och mild, Jag använde den milda !



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0