Vila i frid Farmor.

Begravningen var väldigt fin. Både vacker och personlig men också väldigt väldigt väldigt sorglig.

Jag tycker dem hade ordnat det så himla bra - Precis så som Farmor hade velat ha det. En traditionell vit kista med röda rosor och vita liljor på. Inledningsvis sjöng prästen en solosång - Där rosor aldrig dör som Farfar hade valt, Han älskar den sången och har alltid sagt att han vill ha den på sin egen begravning. Jag tycker också att det är en så himla fin låt.

Sen var det hennes favoritpsalmer Var jag går i skogar, berg och dalar, Blott en dag och Bred dina vida vingar. Dem är ju jättefina allihop !

Och så pratade prästen om henne, hur hon var som person och vad hon gjort i sitt liv. Det var så fint allt han sa.. Om hur omtänksam och givmild hon var, hur hon alltid välkomnade alla med öppna armar och hur hon bar sin smärta själv utan att någonsin belasta någon. Jag har aldrig ens tänkt på det så, Jag visste ju hur sjuk hon var men det märktes ju aldrig eftersom att hon alltid var så glad.

Gravsättningen var i Grelsbyn och sen åkte vi till Jockfall för att ha minnesstunden i kapellet där Farmor spenderat så mycket tid under åren Hon & Farfar tog hand om det. Där läste prästen upp ett jättefint tal som Farfar skrivit om hur tacksam både han och Farmor var över all hjälp och omtanke dem fått som gjort att hon kunde få bo hemma ända till slutet. Man kan bara önska att när man själv blir gammal och sjuk också har barn och barnbarn som kan hjälpa en med allt från snöskottning och ved till matlagning och mediciner.

Till sist var det även uppläsning av alla telegram som kommit in och så fikade vi ju och allt sånt innan jag sa Hejdå och åkte. Har varit sååå trött idag av att ha sovit dåligt, stigit upp tidigt och sen varit iväg hela dagen.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0