Läsvärt - Blondie av Birgitta Andersson



Det här är en bok jag tycker alla bör läsa, Den är så jävla bra ! Självutlämnande, hemsk, tragisk och otroligt bra skriven. Boken är på 326 sidor och jag har slukat den på några få dagar så det är verkligen en sån bok man bara inte kan sluta läsa.

Såhär står det på baksidan:

Som nyfödd är hon nära att bli lämnad i en snödriva, Som sjuåring blir hon våldtagen av en alkis i en trappuppgång.
Som nioåring rymmer hon hemifrån och blir än en gång våldtagen av den långtradarchaufför som gett henne lift.
Som tolvåring börjar hon att sälja sin kropp till fyllgubbarna i Björns trädgård på Söder och som
 trettonåring är hon fullfjädrad prostituerad i City.
Som tonåring blir hon snart grovt kriminell och utmämns av pressen som "Sveriges Gangsterdrottning". Hon kommer att tillbringa sexton år av sitt liv på olika instutioner som flickhem, ungdomsvårdsskolor, psykiatriska kliniker och slutna avdelningar på såväl mentalsjukhus och kvinnofängelser som Hinseberg där även hennes 2 äldsta döttrar fick födas och leva sin första tid.

Livet den här människan har levt är helt ofattbart.. Hon växer upp i extrem fattigdom, blir mobbad under alla skolår, våldtas oräkneliga gånger, misshandlas, blir utsatt för mordförsök, är tung narkoman under åtminstone 15 år av sitt liv, förlorar sina barn, blir så nedgången att hon tappar både hår & tänder, folk runt omkring henne dör som flugor men själv lever hon fortfarande efter x antal självmordsförsök.

Hela tiden varvas hennes liv med att bada i pengar från sina bedrägerier med att vara en hemlös som inte äger annat än kläderna hon har på sig.

Läs den !



Kommentarer
Emma

Den lät bra.. Måste nog läsa :P

2011-07-24 @ 16:03:39


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0