Rödavinbärskaka med maräng - Recept

Det blev att baka idag, En kaka som jag aldrig gjort själv tidigare men som jag minns sedan jag var liten. Den är väldigt god med saftig botten, söt krispig maräng och dem syrliga friska bären.



Till en långpanna:

4 äggulor
2,5 dl socker
2 dl mjölk
1 msk vaniljsocker
2,5 tsk bakpulver
5 dl mjöl
60g smör
2 msk kokande vatten

Maräng:
4 äggvitor
4 dl socker (enligt mig kan man minska)
3 dl röda vinbär (enligt mig kan man öka)

1. Börja med att separera äggen, som vanligt när man skall göra en maräng är det superviktigt att det inte kommer med minsta lilla gula i vitan och att skålen du använder är helt ren & torr.

2. Fortsätt med att göra smeten, rör ihop socker och ägg, häll ner mjölken och blanda sedan ner alla torra ingredienser tillsammans. Häll till sist i det smälta smöret och varma vattnet. Bred ut i en långpanna.

3. Grädda kakan på 185 grader, hur länge vet jag inte men tills den är klar :D

4. Vispa ihop äggvitorna med socker, lite i taget till ett hårt skum. Vänd ner bären och bred sedan ut på kakan, Höj värmen på ugnen och in med kakan igen tills marängen fått fin färg.








Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0