Foccacia



Det här är ett otroligt gott, festligt bröd som dessutom är riktigt enkelt och smidigt att baka eftersom att oljan gör degen så följsam + att den bara hälls ut på plåten :)

Givetvis finns det massvis av olika recept på detta Italienska bröd men detta har jag använt sen jag var.. Ja 11-12 år :D

25 g jäst
4 dl fingervarmt vatten
2 tsk salt
2 msk olivolja
9 dl vetemjöl

Kryddsmör: 50 g smör
3 vitlöksklyftor
Timjan, Oregano och Rosmarin

1. Rör ihop den smulade jästen, olja, salt och vatten. Tillsätt sedan mjölet och bearbete degen ca 10 min.

2. Låt jäsa i 40 minuter under bakduk.

3. Gör kryddsmöret, tryck ut degen på oljat bakplåtspapper, gör små hål där du trycker ner kryddsmöret och sedan låter du brödet jäsa ytterligare 20 minuter utan bakduk.

4. Grädda i 25 minuter på 225 grader.

*Du kan fylla brödet med VAD som helst, Idag använde jag soltorkade tomater och flingsalt oxå. Sedan brukar jag försöka att "stänga igen" smörhålen lite så att allt inte bara bubblar ut istället för att sprida sig i brödet.



Kommentarer
Malin

Jo!! :)

Det lutar åt att de tre som ännu saknar namn ska heta...

Nova, Nicki, och Nilla! :)

2011-01-27 @ 16:41:22
URL: http://blondinmalins.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0