Boktips - Tusen Strålande Solar

Nu ska ni få ett boktips av mig på en riktigt riktigt riktigt bra bok !
Nämligen: Tusen Strålande Solar av Khaled Hosseini



Denna bok på ca 400 sidor har jag slukat i ett naffs för att det helt enkelt inte går att sluta läsa.. Den är så gripande, fångande, tagande och spännande. Ena minuten sitter man där med bultande hjärta, andra hinner man börja läsa på nästa rad innan man avslutat den första för att det är så spännande och man måste få veta vad som händer.. Ibland sitter man med gråten i halsen och ibland får man sucka av lättnad.

Den här boken är så verklighetstrogen att jag trodde det var en självbiografi fram tills jag upptäckte att det är en man som skrivit den.

Den är skriven ur två kvinnors synvinklar.. Mariam, En oäkting som växer upp med sin Mamma i en liten lerhydda frånskjuten sin rike far som sedan gifter bort henne som 15 åring med en 30 år äldre man vars våld hon skall utstå under årtionden... Fram tills den dag hon offrar sitt liv för dem hon kommit att älska mest.

Laila, En liten flicka som växer upp i en modernare familj i Kabul med framtidsdrömmar och hopp om ett liv med sin stora kärlek Tariq men som tillslut kommer att hamna i samma äktenskap som Mariam...Bara 14 år men bortgift med en 65åring.

Dessutom ger den här boken en otrolig inblick i hur det faktiskt varit i Afghanistan under dessa 30 år av krig allt från sovjetiska ockupationen till talibanerna och kriget mellan Bush och Bin ladin. Den gav åtminstone mig som aldrig orkar sätta mig in i allt det elände som sker i världen en helt annan förståelse för varför dem här människorna är som dem är.

Men det bästa av allt... Den här boken har ett lycklig slut !



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0