Örtmarinerad helstekt fläskfilé - Recept

Igår lagade jag en rätt som är superduper god, Har bara ätit den lagad av andra förut och hade inget recept heller men det blev jättegott verkligen !
Ser nu att bilden inte ser speciellt smaskig ut men det är inte mycket att göra åt :D



Fläskfilén gnids in i en kryddmarinad, Lindas in i folie och helsteks sedan i ugnen. Man kan få öppna upp folien mot slutet då det förlänger tillagningstiden ganska mycket när folien håller den mesta värmen ute men då blir även fläsket väldigt mycket saftigare och smakerna får koka in ordentligt.

Gör en "gegga" på följande ingredienser, Det ska alltså inte vara en tunnflytande marinad utan snarare en kräm.
- Rapsolja
- Herbes de provencale
- Vitlök
- Pressad citron
- Salt & Peppar

Gnugga in i fläsket, linda in i folie och in i ugnen på 175 grader.. Tiden beror på om man har folien runt hela tiden eller inte och hur stor fläskbit man använder.

Servera med ris och bea :)



Kommentarer
Majken

Jag råkade snubbla in på din blogg av en ren slump och jag har läst några av dina inlägg - det märks att du gillar att skriva :D

2012-03-18 @ 19:38:07
URL: http://hemförsäkringidag.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0