Att rengöra sitt kylskåp

Det är nog ganska lätt hänt att man blir hemmablind vad gäller sitt kylskåp, Man kanske inte ser dem smutsiga fingeravtrycken, dem kladdiga flaskorna, spillda fläckarna och skräpen som samlats på hyllor och i fack. Däremot när jag öppnar kylen hemma hos någon annan brukar jag tycka att det stinker och blir rädd och undrar "Tänk om min kyl oxå stinker?!" haha



Även om det är väldigt tråkigt att plocka ut varenda grej, torka av i varenda liten vrå och sedan ställa tillbaka allt så är det ju sånt som måste göras. Mitt tips är att städa kylen någon gång när man inte har så mycket mat i den.
Jag rengjorde min igår så nu är där rent och fint :)

1. Börja med att plocka ut all mat, torka eller diska av hyllorna och i alla dem där fårorna på sidorna som man sätter hyllorna i. Jag brukar diska dörrfacken och sedan torka av alla flaskor & burkar. Passa även på att kolla datumen och slänga sådant som blivit gammalt.

2. Ta en extra titt i utloppspipen där det kan samlas gegga (och om man varit riktigt äcklig kan det tillochmed ha börjat mögla där) Om du upplever att din kyl har luktat illa avslutar du med att torka insidan med en svag ättikslösning som tar bort lukterna.

***En extra grej man bör göra några gånger om året är att dra fram kylen och dammsuga av kylaggregaten där det samlas mycket damm som drar ner effekten och höjer din elräkning. Glöm inte heller bort att ta loss skyddsplasten fram till, diska av den och dammsuga under kylen emellanåt.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0