Tårta med hallonmousse och lemoncurd - Recept



Tårtbotten:
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
3/4 dl potatismjöl
1,5 tsk bakpulver

1. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt, rör ner resterande ingredienser. Grädda 40 min på 175 grader.
2. Dela kakan i så många lager du ska ha din tårta (Min botten vart helplatt så det räckte bara till 2 delar :D)

Lemoncurd:
100 g smör
2dl socker
1,5 citron (skal och saft)

1. Koka upp smör, 1 dl socker och saft/skal från citronerna.
2. Vispa ägg och 1 dl socker pösigt och häll sedan ner i grytan. Sjud på svag värme tills smeten tjocknar men låt det INTE börja koka.

Hallonmousse:
Hallon
Socker
Vaniljsocker
Gelatin
Grädde

1. Koka upp hallon, socker och vaniljsocker. Mosa hallonen genom en sil så du får bort kärnorna och koka sedan upp igen. Tilsätt gelatin (Svårt att säga mängd men sök på något recept och avgör hur mycket ni behöver) ta dock inte för mycket så att smeten blir alldeles stel och inte går att bre över tårtan :)
Blanda hallonsåsen med vispad grädde så är det klart.

Slutligen; Fyll tårtan med lemoncurd och täck med mousse. Riv över vit choklad.



Kommentarer
NTS

Ser god ut :)

2010-04-28 @ 22:59:32
URL: http://nighttimesky.tk
Emma

åhhhh.. yummmiiiiee!!

2010-04-29 @ 13:58:40
URL: http://mirphusinha.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0