Palt - Recept



Att göra palt är väldigt enkelt men du behöver något att mala potatisen med.. En gammal hushållsassistent eller varför inte en hederlig köttkvarn :)

Palt är en såndär maträtt som det bara inte går att ge ett recept på eftersom man bara går på känsla tills smeten är "lagom"

Detta kan man dock använda som hjälp :)

4 Portioner

1 kg potatis (INTE färsk)
2 tsk salt
1 l vetemjöl
200 g rimmat fläsk

Mal potatisen och sila bort stärkelsen som kan ge palten en bitter smak. Salta och rör i mjöl tills smeten går att forma men det ska inte vara så lätt att det går att rulla bollar.. En ganska kladdig och lite lös smet så blir dem inte hårda & torra.

Lägg ner i kokande vatten och när dem börjar flyta upp är det klart.
Hårdstekt bacon tycker jag är allra godast men egentligen ska man ha sidfläsk, smör och lingonsylt till - Och mjölk såklart !

Baka gärna bröd på paltspadet !



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0