Långpannebröd - Recept



Långpannebröd
1 plåt

50 g jäst
50 g smör
4 dl vatten
2 dl mjölk
1 msk sirap
0,5 msk salt
0,5 dl rågkross
0,5 - 1 dl solrosfrön
2 dl havregryn
3 dl grovt rågmjöl
Vetemjöl tills degen får lagom konsistens. (ca 6 dl)
Tänk på att ju fastare deg desto torrare bröd. Detta bröd behöver man bara hälla ut på en plåt så gör gärna degen ganska lös

Känn inte heller att man måste följa receptet utan blanda i det ni gillar ! Nötter,frukt, olika fröer, gryn och mjöl.

1. Smula jästen i degbunken, smält smöret och värm upp degvätskan till 37 grader innan du rör ihop med jästen.

2. Häll i övriga ingredienser, blanda väl, häll på bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk 30 min.

3. Grädda på 220 grader i 15 minuter.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0