Stanna hemma för guds skull

Något jag tycker är jävligt irriterande är folk som är sjuka men ändå prompt skall gå på jobb/skola för att dem vill det, Men alla dem som blir smittade då ?

Detta stör mig extra mycket nu när Svininfluensan går. Om man känner sig sjuk och har symptomen - Stanna hemma. Om man tillochmed fått bekräftat att det är Svininfluensan man har - Stanna för jävelen hemma !
Hur kan man vara så egoistisk och obrydd om andra att man tänker så mycket på sitt eget behov av att gå till skolan, gå på stan, handla osv.

Tänk på alla som redan är sjuka på annat sätt och inte klarar av en influensa, har cancer, lungproblem,är infektionskänsliga, har nedsatt immunförsvar osv. Pga att folk inte kan hålla sig hemma och inte smitta ner varandra så dör människor.


Några saker jag själv tänker på för att inte få smittan:

- Handlar med kort
Alla vet hur äckliga pengar är, Sitt kort är det bara man själv som rör i.

 - Sköljer frukt och grönsaker
Vanligtvis orkar jag inte bry mig om besprutningsmedel och liknande men när man tänker på att alla klämmer runt på alla frukter innan dom köper så tvättar jag dem mer noga nu.

 - Tvätta händerna
Jag brukar annars inte vara så brydd om att man får bakterier på händerna heller men nu vill jag tvätta dem direkt efter att ha skakat hand med någon, hållt i pengar, rört i en massa handtag osv. Min handkräm Helosan är antiseptisk och jag har även en flaska handsprit till nödsituationer (tex offentliga toaletter) det ska man dock inte använda för ofta så att bakterierna blir resistenta.

 - Undvik att ta i hand
Detta vet jag att dem inte gör nu på myndigheter som typ Soc, Af och liknande. Smart ! :)

- Vidrör inte saker som handtag, räcken, ledstänger, handtaget på rulltrappor osv.
En naturlig grej. Folk hostar och nyser i händerna och sen rör dem överallt. Jag brukar dra tröjan/jackan över handen eller ta med ett papper om man ska gå in på en toa osv.

 - Ät nyttigt
Får kroppen i sig den näring vi behöver står man emot sjukdomar bättre och sen har vi ju kryddor och livsmedel som är infektionsdämpande, immunförsvarshöjande, antiseptiska osv. Vitlök och chili bland annat.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0