Smaskens med skinka

Vill ni veta hur man tillverkar endel pålägg då ?

Med lite kritiskt tänkande kan man själv komma fram till att vårat smörgåspålägg måste vara tillverkat på nåt mystiskt sätt.. För det vet vi ju - Att varken på grisar, hästar eller kor finns det några stora runda korvar man kan göra hamburgerkött, salami, skinka eller något liknande av.

Nu säger jag inte ALLA eftersom att det såklart finns bättre och sämre alternativ men såhär kan det gå till när man gör pressad skinka:

Först skär man bort muskelköttet från grisens ben och hackar det grovt sedan finns det två alternativ, Antingen transporteras det hackade köttet under hydrauliska armar försedda med nålar som injencerar vatten, socker, konserveringsmedel, smakämnen och andra tillsatser eller så placeras det i en stor cementblandarliknande maskin som tumlar och knådar in med det jag nyss nämnde.
Den processen gör att köttmassan utsöndrar en amonisyra som gör den klibbig, Så när man tryckt ut den i skinkfpormade eller runda formar och kokat den håller den ihop och ser ut som ett helt stycke vanligt kött. Om man sedan vill att den ska se extra äkta ut och säljas skivad lägger man en fettkant runt formens kanter.

Smask !

Prova att läsa på förpackningen nästa gång.. Jag hittade i mitt favvispålägg Tunna skivor av rökt kalkon 6 olika tillsatser. Hittar man dessutom smakförstärkare kan man bli lite extra skeptisk då det visar tecken på att varan från början är så jävla dåligt gjord att man måste tillsätta konstgjorda ämnen för att nån ska vilja äta det.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0