Fyfan

Ja vad ska man säga ? 150 mil åt helvete..

Såhär var det.. Emil vill ha en hund så vi har letat säkert 1 år om inte mer efter en perfekt, Som vi nu trodde att han hittat.. Så Emil har pratat med ägarna flera gånger, frågat precis allt vi skulle behöva vet om hunden osv..

Enligt dem kunde den vara hemma ett par timmar själv, kan vara lös utan problem, går jättefint i koppel och bryr sig inte om varken andra hundar eller människor, den var jättelugn inomhus, den gick bra ihop med alla djur blablabla..

Så vi åkte 75 mil... För att träffa en jättesöt liten hund som aldrig fått lära sig någonting. Den hoppade direkt man kom in, fick mat från bordet, kunde inte alls gå i koppel utan bara drog åt alla håll, hoppade hit och dit, drog som fan mot andra människor.. Och det konstigaste av allt. Hade ingen som helst kontakt med en.. Tittade en inte i ögonen, var inte intresserad av att bli klappad... Kunde inte många kommandon alls. Och det kom även fram att den alltid bott med andra hundar trots att dem sagt att den kunde vara hemma själv.

Så vad ska man göra ? Det var bara att åka hem igen.. Men det stördaste av allt var att när vi sa att det inte blir något köp pga av allt jag nyss skrev så började dem allihop tjaffsa emot och försöka pracka på oss den ?

Dem argumenterade om allt möjligt.. Att den visst är lydig, att det var halsbandets fel att den drog, att den bara tigger från matbordet ibland, att den kommer vara lydig hemma hos oss för att den bara var van att få göra som den vill där ?... Och det sjukaste av allt dem sa var "Ja men om ni har såna krav på hunden lär ni nog få leta länge" Varpå jag svarade att "Ja, och det kommer vi att göra.. Vi köper inte första bästa". Skittrist för Emils skull att vi for och sen fick han ändå ingen hund..


Och jag är så arg... Arg på att dem ljuger om allt så att vi åkte i onödan, arg på att dem inte tagit hand om sin hund, arg på att den aldrig fått några gränser, uppgifter eller något att lära sig. Och såklart kan man inte annat än hoppas att den hittar ett bra hem så den slipper vara kvar hos de där idioterna.


Kommentarer
Nina

Fyfan SÅ suuuurt! :(

2009-10-17 @ 17:02:36
URL: http://nmisaxon.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0