Julgodis - Lingontryffel

En god tryffel med en väldigt god syrlig touch.

LingonTryffel:

250 g mörk choklad (Ej block utan finare)
2 msk Smör
0,5 - 1 dl Frysta lingon
1 msk Creme Fraiche
1 dl siktat Florsocker

Garnering:
Kakao & Kanel

1. Bryt chokladen i bitar och låt smälta över vattenbad tillsammans med smöret.
2. Mosa lingonen och blanda med creme fraiche och florsocker. Rör ner allt väl till en slät smet.



3. Låt svalna i kylen tills smeten tjocknat och forma till bollar på valfritt sätt genom att klicka ut dem och sikta kakaon över, Spritsa ut eller låt tjockna mer och gör bollar som du sedan rullar i kakao/kanel.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0