Långpannebröd

Här är receptet på ett bröd jag bakade idag.
Det gick fort, Var verkligen enkelt och blev jättegott !

Orginalreceptet hittade jag hos Jennie på kalasgott.blogg.se

Långpannebröd

· 50g Jäst

· 50g Smör

· 3 dl Vatten

· 3 dl Mjölk

· 1 msk fint stötta Brödkryddor

· 1 msk Salt

· 1 msk Ljus Sirap

· 2 dl rostade Havregryn

· 11-12 dl Vetemjöl


Gör så här
1.
Smula jästen i en bunke.
2. Smält smöret och värm degspadet tillsammans med brödkryddorna till 37°c.
3. Rör ut jästen med det smälta smöret och fingervarma degspadet.
4. Tillsätt salt och sirap.
5. Krossa de rostade havregrynen och rör ner dem tillsammans med mjölet.
6. Arbeta degen tills den är jämn. Degen skall vara ganska lös.
7. Häll i degen i en smord och mjölad långpanna, låt jäsa i ca 30 min.
8. Grädda brödet i mitten av ugnen i ca 15 min på 200 grader.
Låt svalna under bakduk och skär sedan brödet i bitar.

Jag kan som vanligt inte hålla mig från att göra förändringar, Jag ville ha ett lite nyttigare bröd så jag ändrade på lite saker.

50g Jäst
50g Smör
3 dl Vatten
3 dl Mjölk
0.5-1 msk Mald anis
0.5 msk Salt
1 msk Ljus sirap
2 dl Rostade havregryn
0.5 dl Rågkross
0.5 dl Linfrön
3 dl Grovt rågmjöl
7 dl Vetemjöl

Det blev som sagt väldigt väldigt gott.


Kommentarer
Kalasgott

Sv: Hej! Vad kul att du bakade brödet! :-)

Roligt att du tyckte om det! Självklart kan man baka det med grövre mjöl, kanske ska testa det jag med ja! :-) Lite mer nyttigt för mig hade ju inte direkt skadat gottegris som jag är.. haha!



Kram på dig!

// Jennie

2009-03-16 @ 16:02:42
URL: http://kalasgott.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0