Rabarberkaka

Den här kakan bakade jag till mitt "Studentfika" och även igår. Väldigt god variant på torra pajer.
Dessutom väldigtväldigt enkel.




Ingredienser:
2 Ägg
1,5 dl Strösocker
2 dl Vetemjöl
400g Rabarber
1,5 dl Pärlsocker
75-100g smält Smör

Gör såhär:

1.
Sätt ugnen på 225 grader, Smörj och bröa en form med 24  cm's diameter - Helst en form med löstagbar kant.

2. Vispa lätt samman ägg och socker, Rör sedan ner mjölet och häll smeten i formen. Strö över rabarbern hackad i ca 2 cm stora bitar.

3.  Täck med tunna skivor smör - Använd osthyvel. Strö över rikligt med prälsocker och grädda i ca 30 min, Tills kakan känns torr.

***
Jag tyckte 400g rabarber vart lite  för mycket så jag använde lite över 300g. Bytte ut hälften av pärlsockret mot farinsocker och rev även citronskal över.

Ps. Vaniljsåsen är ju också hemmagjord men den har jag inget recept på.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0