2 Böcker



Pyssel de luxe av Josefin Ekman, Ägare till  bloggen Dear-Martha

Pyssel De Luxe är en praktisk inspirationsbok för dig som tycker att handarbete är minst lika avkopplande som en timmes yoga, och som saknar lekistidens ohämmade klisterfester. Men glöm oanvändbara julbockar av piprensare, i Pyssel De Luxe är alla handarbeten funktionella, från glamourösa leopardplånböcker till vackra tårtfat och uppskattade gårbortspresenter. Upptäck pyssel du aldrig trodde att du kunde göra själv, gjut i betong, gör skira spetsskålar och låt pysslandet bli en skön ventil i en annars stressig vardag.



Svenska Ödehus av Sven-Olov Karlsson.

Sven Olov Karlssons texter och Philip Pereira dos Reis suggestiva bilder skildrar ett Sverige som håller på att försvinna framför våra ögon. Ett land som många av oss inte ens visste fanns. Tillsammans har de besökt övergivna hus runt om i Sverige, samtidshistoriska symboler för folkhemmets olika skeden. Innanför krossade fönster och murkna väggar har de hittat historier fulla av drömmar och framtidstro. Genom intervjuer med efterlevande och ögonvittnen har de samlat skrönor och sanna berättelser: spännande, roliga men ofta också sorgliga.

Husen har härbärgerat allt från fattiglappar till disponenter. En pampig villa i Bergslagens skogar, en skånelänga som aldrig blev färdig, ett hus där de rikaste jämtlänningarna höll hov, en klippskreva där en fembarnsfamilj frös sig genom vintrarna. Banvaktshuset som övergavs fullproppat av brev från nazityskland. Sommarkolonin i Roslagen där Stockholms magraste ungar hämtade kärlek och kraft.


Kommentarer
Maria

Jag har den boken om Ödehus. Ödehus fascinerar!

2009-08-11 @ 22:27:57
URL: http://jagblommar.blogspot.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0