Rökt Hjärta !

Känsliga läsare varnas ;)


Här har vi ett Nöthjärta, Ett hjärta från en ko med andra ord.


Massa blodådror å äckel.

Rökt Hjärta:

Ta ett hjärta från valfritt djur, Exempelvis Ko,Ren eller Älg
Skär bort alla hinnor och ådror, Dela det i ca 8 bitar och lägg det i saltlag.

Jag chansar på att till en skål vatten som täcker alla delarna kan man ha 2 dl Grovsalt, Lite peppar vitlök och Grillolja med rökig smak. Låt det ligga minst 12 timmar.. Längre om du vill ha det riktigt salt.



Sådärja... Nu är det bara att röka. Röktiden beror på hur stora bitar du har men ca 20-40 minuter brukar det ta. Ha hellre små lågor i spriköken så det röker länge på låg värme än tvärt om.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0