FrukostBröd med Havre



Till 16 st behöver du:
5 dl
Havregryn
2 dl grovt rågmjöl
1 dl Rågkross
1 dl Linfrön
2 tsk Salt
7 dl Vatten eller Mjölk
2 msk Olja
50g Färsk jäst
ca 8 dl Vetemjöl

1. Smula ner jästen i en bunke och värm vätskan till 37 grader. Blanda dem till  jästen lösts upp och häll sedan i Havregryn, Rågmjöl, Rågkross, Linfrön, Salt och olja.

2. Tillsätt vetemjölet och arbeta degen i 5 minuter. Låt jäsa under bakduk i 30 min.

3. Olja ett bakplåtspapper och tryck ut degen. Skåra 16 rutor och nagga degen. Pensla med vatten och strö på havregryn. Låt jäsa 30 min under bakduk. Sätt ugnen på 225 grader.

4. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter.

5. Låt bröden svalna under bakduk och bryt dem sedan i rutor.

Personligen bytte jag ut rågmjölet mot vetemjöl, Gjorde bara en halv sats och strödde över flingsalt istället för havregryn.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0