Tihi

Idag har varit en slapp "Arbetsdag" vi for iväg till boden vid 10 då som jag skrev tidigare. Kom fram till Rödbergsfortet där vi skulle få en 90 minuter lång guidad tur inne i berget... Det är helt sjukt när man ser allt, Hur jävla stort det är och att allt är byggt för hand på 1800-talet... 4000 kvadratmeter inne i berget är uthugget till gångar, rum, stora salar osv... Det fanns tandläkare, doktorer, sovsalar, kök och allt sånt där nere för att man skulle kunna vara instängda där minst 2 månader om det blev krig osv. Kanonerna där vägde typ 100 ton styck, Det fanns 200 av dem när man fortfarande använde fortet och allt det drog man dit med hästar.. Helt svårt att tänka sig !

Utsikten var iaf den bästa... Man såg seriöst från Boden till Järnverket i Luleå.. galet ! :)
Såklaaart kass som jag är tog jag inte med kameran fast jag tagit med den till jobbet på morronen och det ångrade jag verkligen när jag såg allt där...

Dessutom så förvarades hela Sveriges guldreserv där fram till på 90talet ;p

Nåväl.. När vi var klara där for vi till den 4stjärniga resturangen Kyrkbyns kök och matsalar för att äta lunch, Vi fick välja mellan Dagens kött, Dagens fisk och Dagens vilt... Jag tog Dagens Kött som var detta: Lågtempererad ekologisk kalventrecote med fransk potatisgratäng, rödlökssirap samt en grönpepparbuljong.
Översatt till Svenska: Rått kött med potatisgratäng och äcklig sås. Haha nä alltså nog gick det ner men man blir så irriterad på såna där fiiina resturanger för dom försöker använda helt avancerade ord åsså är det ändå bara helt jävla vanlig mat.. Hade vart godare med en pizza =) heh... Sen fick man en liten boll av choklad, 20 kr kostade den och var typ 3 cm stor. Tur man inte betalade det själv :)

Nu är jag rätt så trött men ska slänga mig i duschen nu innan jag gör nåt annat iaf.

image324


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0