Småfranska

image241
Här är brödet jag nyss bakade

Recept:
50 g jäst
5 dl vatten
50 g smör
12 dl mjöl
Åsså lite socker & salt.

Smula ner jästen med sockret
Värm upp smöret + vattnet och häll över jästen när det är fingervarmt
Häll i mjölet och saltet
Jäs 30 minuter under bakduk

Gör runda bröd och ha dem i ugnen ca 10-15 minuter på 225 grader.

Jag tog typ 7 dl vetemjöl special med fullkorn och 4 dl vanligt vetemjöl.
Jag tog alltså inte så mkt mjöl som det står i receptet eftersom det alltid blir mer mjöl när man ska baka ut det osv, Och man vill ju inte att det ska bli torrt så.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0